Шутановац: Власт гуши мала предузећа

Председник Демократске странке Драган Шутановац позвао је Владу Србије да примени закон и натера велике пореске дужнике да плате свој порез и затражио смењивање свих директора великих државних губиташа.

Шутановац је у саопштењу оценио да "власт која гуши мала предузећа, а гледа кроз прсте великим пореским дужницима није држава својих грађана".

Како је оценио, поред просветара, полицајаца, здравствених и културних радника, следећи непријатељ фискалне консолидације за Владу Србије јесу мала и средња предузећа, угоститељи и трговци.

"Уместо што Влада планира да запосли 100 нових инспектора чији би задатак био да санкционишу мале, позивамо Владу да примени Закон и натера велике пореске дужнике да свој порез плате.

"Захтевамо и смену свих директора великих државних губиташа који су у 2016. години повећали губитке, зато што су они прави противници фискалне стабилности буџета", навео је Шутановац.

Према његовим речима, влада се разрачунава с малим привредницима, уместо да створи окружење у коме ће моћи неометано да послују, запошљавају људе и плаћају порез.

"Мала и средња предузећа морају заиста бити ослонац привредног развоја Србије. С друге стране, они који не плаћају порезе и имају на десетине милиона евра дуга су угледни недодирљиви бизнисмени", навео је лидер ДС-а и додао да ће таква економска политика привреду Србије у 2017. години ставити на колена.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво