Хан: Западни Балкан има конкретну перспективу уласка у ЕУ

За Турску имамо мандат за преговоре са отвореним исходом, а за земље Западног Балкана постоји конкретна перспектива за чланство у ЕУ, рекао је европски комсар за суседску политику и проширење Јоханес Хан.

У интервјуу бечком дневнику Курир, Јоханес Хан је на питање да ли расправа о ЕУ има негативне последице по приближавање земаља Западног Балкана, рекао да то никако није случај.

"За Турску имамо мандат за преговоре са отвореним исходом. За земље Западног Балкана постоји конкретна перспектива за чланство у ЕУ", подвукао је Хан.

Када је реч о опасности радикалног исламизма и тероризма у Европи, он је истакао да је Стари континент суочен са потпуно новом структуром претње.

"Раније су циљеви напада биле познате личности, а данас сви могу бити погођени. У ЕУ, и изван ње, мора бити интензивирана и побољшана сарадња и размена података", нагласио је Хан.

Европска комисија је, како је подсетио, предала неколицину предлога за ефикаснију борбу против тероризма.

"Важна је и превенција. Што је боља економска ситуација, што више младих има перспективу у својим земљама порекла, то су мање подложни радикалном развоју. На томе радим у оквиру европске суседске политике. Недавно договорено партнерство у вези са миграцијом бави се тим проблемом", рекао је Хан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи