РИК доделио мандат новој посланици СПС-а уместо Тончева

Републичка изборна комисија доделила је мандат новој посланици Социјалистичке партије Србије Ивани Динић, и она ће у парламенту заменити Ивицу Тончева, који је поднео оставку на место посланика. Административни одбор предложио парламенту да констатује мандат Ивани Динић.

Скупштина Србије је 23. децембра констатовала да је престао мандат Ивици Тончеву, који је претходно поднео оставку, јер је именован за државног секретара у Министарству спољних послова.

РИК је мандат доделио Ивани Динић са изборне листе "Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија-Драган Марковић Палма".

Мандат нису прихватили Вања Вукић и Срђан Драгојевић, који су били кандидати за посланике на листи СПС-ЈС.

Републичка изборна комисија образовала је четири радне групе у склопу припрема за спровођење избора за председника Србије, који ће бити одржани на пролеће следеће године.

РИК је на данашњој седници одлучила да формира радне групе за нормативне послове, за финансијске послове, за унапређење изборног процеса за особе са инвалидитетом и за информисање.

Радна група за унапређење изборног процеса за особе са инвалидитетом разматраће питања од значаја за унапређење положаја и веће учешће особа са инвалидитетом у изборном процесу, те могуће мере за унапређење функционалне приступачности изборног процеса особама са инвалидитетом кроз прилагођеност бирачких места и изборног материјала њиховим потребама.

На седници РИК-а су именовани и чланови радних група.

Председник РИК Владимир Димитријевић рекао је да радне групе до избора треба да припреме сав материјал за њихово спровођење.

РИК је раније за спровођење редовних избора за председника Србије предвидела 1,2 милијарди динара, и то на основу процене да ће бити 15 председничких кандидата. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво