Јовановић: Кандидатура Јанковића руши идеју заједничког кандидата опозиције

Либрално демократска партија ће учинити све да се постигне договор о заједничком председничком кандидату опозиције, изјавио је лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Најављена кандидатура Саше Јанковића и потенцијална кандидатура Вука Јеремића руше идеју заједничког кандидата грађанске демократске опозиције у Србији, додао је лидер ЛДП-а.

"Ту идеју торпедује својом амбицијом пре свега Вук Јеремић. Да су се њих двојица око нечега договорили, онда бисмо овде могли да говоримо да ли је тај договор прихватљив или не", рекао је Јовановић новинарима у парламенту.

Упитан о евентулној подршци кандидатури Саше Јанковића, Јовановић каже да је начин на који Саша Јанковић улази у кампању такав да не може да одговори на то питање све док се не обаве разговори јер, наводи, ЛДП жели да чује каква је политика коју жели да та странка подржи.

Политика председника мора бити шира од страначке, сматра Јовановић и наводи да нам није потребан нови Томислав Николић, не бледе председничке копије из прошлости, него председник који ће имати снаге да пресече Гордијеве чвореве.

"Ако имамо политички договор, немамо проблем да разговарамо са Сашом Јанковићем који ту политику треба да реализује у председничким изборима. Уколико са председничким имамо и парламентарне изборе онда је неопходно постићи шири договор због природе кампање која ће се водити", наводи Јовановић.

Наводећи да онај ко има подршку на председничким изборима узвраћа странкама подршку на парламентарним изборима, Јовановић сматра да у Србији данас није довољно исказати незадовољство Александром Вучићем већ је потребна конкурентна политика и способност да се она оствари.

"Вучић је у сталној кампањи и њему није потребна формална ситуација у којој ће он закорачити у те изборе. Он је у кампањи годинама, постоји само колебање кога ће кандидовати", рекао је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво