ЛДП: Деблокада Србије на путу ка ЕУ позитивна вест

Вест да је Хрватска одблокирала Србију на путу у Европску унију веома је позитивна и даће подстрек свим европским снагама у земљи, оценио је ЛДП.

Та странка сматра и да ће деблокада донети стабилизацију и просперитет у читавом региону, чији су сви грађани превише трпели због бесмислених сукоба и подела.

"Србија сада још јаче и искреније мора ући у процес отварања нових поглавља о приступању ЕУ, као и решавања свих проблема из области који су део већ отворених поглавља", поручила је ЛДП у саопштењу.

Како наводи та странка, Србија мора да покаже да је озбиљна држава и да има способности и капацитета да испуни све своје обавезе које произлазе из процеса европских интеграција и критеријума за чланство.

Исто тако, мора се учинити све да се превазиђу унутрашње поделе у друштву које утичу на то да људи у нашој земљи све мање препознају и разумеју значај европских вредности, указала је ЛДП.

Хрватска је деблокирала отварање поглавља 26 у преговорима Србије са Европском унијом, саопштио је раније данас хрватски министар спољних послова Давор Иво Штир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво