Ђурић демантује да му је Вацић саветник

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић одбацио је као "измишљотине и клевете" то што се Милош Вацић, портпарол десничарског покрета "1389", у медијима помиње као његов саветник, те сматра да су те клевете упућене на његов рачун, јер, како наводи, "немају шта друго да ми пребаце".

"Што се тиче Милоша Вацића, довољно је да одете на званични сајт Канцеларије за КиМ и да видите ко су моји сарадници, изабрани на седници Владе", рекао је Марко Ђурић новинарима који га прате током посете Медвеђи.

Али, додао је, "када неко нема за шта да вас напада након три године мукотрпног рада и борбе и четири и по године у преговорима, онда се бави измишљотинама и глупостима".

Довољно је, како је рекао, погледати и систематизацију Канцеларије за КиМ као службе Владе Србије, где се види да не постоје саветници, али, како примећује, "када буквално немате шта некоме да кажете, да пребаците, да му за три године борбе и четири и по године борбе у преговорима ниједну ружну ствар нађете и кажете, онда се бавите измишљотинама и клеветањем, и људи који су прозвани, и саме институције".

О Вацићевом ангажману у тој институцији ових дана су писали медији, а он сам је за Блиц потврдио да је саветник, не желећи да открије како је дошло до тога.

"Јесте, саветник сам Марка Ђурића, али не смем ништа више да кажем: нисам овлашћен да дајем изјаве, позовите информативну службу Канцеларије", рекао је Вацић Блицу.

У тексту под насловом "Из '1389' у Владу", Блиц преноси да је Вацић раније за Инсајдер изјавио да је изузетан познавалац косовских прилика, те да нико више од њега није тако био с људима и с њима "делио муку".

Блиц преноси и да је Вацић 2013. осуђен због тога што је позивао на насиље уколико дође до "Параде поноса", а осуђиван је такође због ширења дискриминације против ЛГБТ популације, што се, наводи Блиц, и сада може видети на његовом Твитер профилу, где су бројне поруке против припадника ЛГБТ популације, али и подршка ставовима Војислава Шешеља, Андреја Фајгеља, Горана Давидовића.

За Блиц је рекао и да он сада заступа званичне ставове Владе Србије, док на питање о ставовима према ЛГБТ није желео да одговори.

Лига социјалдемократа Војводине данас је оштро реаговала на наводни Вацићев ангажман у Канцеларији за КиМ, сматрајући то увредом за све грађане, а опасношћу по дијалог Београда и Приштине.

"Све и да оставимо по страни што је довођен у везу са нападом на полицајца, довољно је само имати у виду да је реч о човеку који је осуђен због мржње и поседовања оружја, човеку који никада није ревидирао своје ставове којима шири и потпаљује дискриминацију. Човеку који је подизао националистичке теретане", наводи ЛСВ.

број коментара 20 Пошаљи коментар
(субота, 24. дец 2016, 02:36) - anonymous [нерегистровани]

Zašto bi bilo loše da jedan takav bude savetnik?

Stidimo se patriota i 1389 godine!?!

(петак, 23. дец 2016, 21:38) - moma [нерегистровани]

nije nego

Da sam na njegovom mestu, odmah bi proverio gde radi i kako se zaposlio i to bi javnosti saopstio!Sramota,ko zna koliko je jos slicnih zaposleno bez konkursa a A.Vucic se ljuti kad dobija kritike!On bi prvi trebao mozda da kaze gde ovaj radi i sta radi!

(петак, 23. дец 2016, 15:32) - Tamara [нерегистровани]

234

Cim neko radi i postize rezultate na meti je kritika i kleveta!

(петак, 23. дец 2016, 15:09) - anonymous [нерегистровани]

Đurić

Ako su klevete, onda se jasno kaže da se sa Vacićem nikada nije ni upoznao, ni sreo, a pogotovo ne razgovarao. Međutim, toga ovde nema. Zašto?

(петак, 23. дец 2016, 14:37) - Rimac [нерегистровани]

Đurić i klevete

Marko Đurić svoj posao obavlja svesno i veoma odgovorno ali nekima smeta njegova uspešna borba za dobrobit Srba na KiM i otuda brojne klevete i podmetanja.

(петак, 23. дец 2016, 13:58) - anonymousanja [нерегистровани]

fs

Smesna prica zaista.

(петак, 23. дец 2016, 13:57) - Mare [нерегистровани]

komentar

Gospodin Djuric odgovorno obavlja svoj posao, sa grupom saradnika koje je odabrao. Nazalost, uvek ce biti zavidnih i ljubomornih ljudi koji ce svasta izmisljati i predstavljati sebe na mestu na kom nisu, kao sto je slucaj sa gospodinom Vacicem.

(петак, 23. дец 2016, 13:49) - draga [нерегистровани]

...

Djuric je covek bez mrlje u proslosti i samo zli jezici misle na ovaj nacin da mu naude

(петак, 23. дец 2016, 13:48) - Brankovic [нерегистровани]

Srce srbije

Djuricu ne mogu nista da smeste pa pokusavaju ovim smesnim namestaljkama,covek radi iskljucivo u interesu naroda na KiM,zato im smeta.

(петак, 23. дец 2016, 13:33) - Мики [нерегистровани]

...

То је само покушај дискредитације Ђурића и то прилично неуспешан.