Демократска странка губи власт и на Старом Граду?

После одлуке Председништва ДС-а о искључењу председника београдске општине Стари град Марка Бастаћа из странке, председник демократа Драган Шутановац најављује разговор са одборницима демократа у тој општини о тој одлуци, њиховом даљем статусу и општинској власти.

"Састанак са одборницима биће одржан у току ове недеље, највероватније у среду или четвртак", каже Шутановац за Танјуг и додаје да ће против Бастаћа странка покренути и кривични поступак због издавања страначких меница без покрића.

Како Танјуг незванично сазнаје у ДС-у, међутим, одборници ове странке на Старом граду нису спремни да подрже одлуку странке о искључењу Бастаћа, јер је већину он сам бирао, мимо консултација с врхом странке.

Стога је вероватније да ће већина подржати Бастаћа, а инсистирање странке на његовој смени довело би до прекомпоновања општинске власти.

У том случају, власт на Старом Граду преузео би СНС.

Бастаћ, засад, није хтео да коментарише своје искључење из странке.

Стари град је била последња београдска општина у којој је ДС, после последњих локалних избора у марту ове године, успео да задржи власт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи