ДС распустио одбор у Крагујевцу због подршке СНС-у

Извршни одбор Демократске странке распустио је градски одбор у Крагујевцу због, како је саопштено, подршке локалној власти Српске напредне странке и Радомира Николића у изгласавању кредита.

"Постоји јасна одлука Главног одбора Демократске странке која каже да нема и неће бити сарадње са Српском напредном странком и сви градски и општински одбори морају ту одлуку да поштују до краја", изјавио је потпредседник ДС-а Јован Марковић.

Марковић је истакао да органи странке неће гледати никоме кроз присте.

"Са Српском напредном странком немамо заједничке вредности нити циљеве. Јасно је да је реч о власти која је за четири године грађане Србија довела на колена, док је наш циљ да побољшамо стандард грађана и ставимо живот на прво место", навео је Марковић.

После распуштања градског одбора, крагујевачке демократе су саопштиле да ту странку напуштају сви активни чланови који су својим залагањем градили политику одбора и који ће наставити борбу за бољи Крагујевац у оквиру групе грађана.

"Полазећи од чињенице да смо се последњих десет година залагали за одговорно вођење градских финансија које би биле у функцији консолидације како локалне самоуправе тако и свих јавних и јавно-комуналних предузећа Града Крагујевца, као одговорни људи подржаћемо све скупштинске одлуке Града које се поклапају са нашим деценијским уверењима и залагањима", наводи се у саопштењу.

Додају да су, због тешког финансијског стања Града и нагомиланих дугова и обавеза наслеђених због лошег управљања, сигурни да ће њихово будуће политичко деловање превазићи ускостраначке интересе и да ће бити на корист грађана.

Грађани ће, пише у саопштењу крагујевачких демократа, "најбоље да оцене нашу принципијелну и доследну борбу за управљањем послова Града заснованим на једино могућим и реалним основама".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи