ЛДП: Одлука ММФ-а прилика да се друшšтво даље трансформишšе

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да је одлука борда директора Међународног монетарног фонда, који је усвојио шесту ревизију аранжмана са Србијом, представља потврду исправности економске оријентације Србије, додавши да та одлука представља прилику да се српско друштво даље трансформише.

Јовановић истиче да економска политика владе представља политику на којој ЛДП инсистира у дужем временском периоду.

Резултат који је та политика дала је, пре свега, "мера жртве и одрицања" грађана који су стегли каиш, услед смањених плата и пензија, као и приватног сектора који је повећао своју конкурентност на тржишту и самим тим и извозне капацитете, наводи лидер ЛДП у изјави достављеној медијима.

"Ти показатељи су омогућили фискалну стабилност у Србији и раст бруто друштвеног производа", истиче лидер ЛДП.

Додаје да одлука ММФ-а истовремено обавезује Владу Србије да уради више на трансформацији система јавних предузећа, али и других великих система, пре свега здравственог, пензионог и безбедносног, јер су они неодрживи у оваквом облику и представљају економску опасност по цело друштво.

Такође, потребне су и конкретне мере за помоћ привреде, како би њен раст пратио финансијску консолидацију која је направљена.

"Исто тако, мора се радити на томе да се политичка клима у самој Србији стабилизује, поправе нарушени односи у региону и одлучније крене у интеграције са земљама Европске уније. То су политички предуслови који су темељ даљих економских реформи и свако лутање на спољнополитичком плану негативно ће се одразити на реформе и општу финансијску ситуацију", закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи