Љајић: Снимак направили Зукорлићеви људи

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић одбацио је оптужбе које је на његов рачун изнео Муамер Зукорлић и навео да је заправо он жртва снимака на које се Зукорлић позива.

Зукорлић има минорну политичку подршку, налази се на политичкој маргини, а снимак, којим нас оптужује за незаконито прислушкивање, направили су његови људи како би ме блатили, изјавио је Љајић за Танјуг.

Зукорлић је раније данас у Скупштини рекао новинарима да Љајић користи позицију министра како би "прислушкивао грађане, а затим те снимке користио за политичке обрачуне".

Љајић је одбацио те наводе као бесмислице и рекао да је спорни снимак наводно прислушкиваних разговора народног посланика Јахје Ферхатовића са припадницима Војнобезбедносне агенције настао пре пет или шест година и то управо у канцеларијама Зукорлића и Ферхатовића.

"„Тај снимак је настао у канцеларијама господина Зукорлића и посланика Ферхатовића. Они су снимали разговор са људима из криминалног миљеа, са људима са друштвене маргине, које су користили, односно злоупотребљавали у своје политичке и медијске сврхе, с циљем мог блаћења"”, наводи Љајић.

Он је додао да снимак разоткрива Зукорлићеву “фабрику лажи” и да је сада објављен на телевизији Нови Пазар јер је “сада добијен од Зукорлићевих људи”, а како би била “раскринкана машинерија којом се Зукорлић користио свих ових година”.

“И да га је било ко прислушкивао од нас, мене или чланова моје странке, ми бисмо то тада обелоданили”, рекао је Љајић и додао да се никада не би бавио прислушкивањем и да су такве оптужбе, када је реч о техничкој могућности да неко прислушкује, “више него апстрактне”.

На Зукорлићеве тврдње да је локална власт у Новом Пазару „на намештеном конкурсу доделила новац, наводно његовој, телевизији, Љајић је рекао да је Зукорлић последњи човек на планети који може да говори о приватизацији телевизије Нови Пазар.

„Он је тај који треба да да одговор зашто се у последњем моменту повукао из трке за приватизацију те телевизије. Цео Нови Пазар зна зашто је то урадио и колико је новца за то добио”, рекао је Љајић.

"Зукорлић је убедљиво најслабији политички фактор у Санџаку. Он је тек трећа политичка снага после наше странке, и после Угљанинове странке. Он је на политичкој маргини када је реч о политичком утицају. Он своју политичку снагу црпи углавном позивајући се на подршку коју има у Београду. Када је реч о подршци у Санџаку, та подршка је минорна. То су показали и минули избори, а то ће показати и сваки следећи избори који се буду одржавали", закључио је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво