Зукорлић оптужује министра Љајића

Народни посланик и председник скупштинског Одбора за образовање и науку Муамер Зукорлић оптужио је локалну власт у Новом Пазару да је "на намештеном конкурсу доделила новац телевизији министра Расима Љајића", који је користи, како тврди, за обрачунавање са политичким противницима.

Муамер Зукорлић је на конференцији за медије у Скупштини Србије рекао да је конкурс на порталу градске управе Новог Пазара био "скоро скривен", да је приступ том делу сајта био технички блокиран, као и да је дошло до сукоба интереса, а да су о додели новца одлучивали најближи Љајићеви сарадници.

Он се, како је рекао, жалио на ту одлуку заштитнику грађана Саши Јанковићу, који је одговорио да није било кршења процедуре и да је додела средстава у висини од 40.000 евра месечно била законита.

То је, каже Зукорлић, још један показатељ да Заштитник грађана не одлучује по закону, нити по принципу заштите једнакоправности свих грађана.

Зукорлић је Љајића оптужио и да користи позицију министра како би "прислушкивао грађане, а затим те снимке користио за политичке обрачуне".

Како је објаснио, телевизија Нови Пазар објавила је снимак наводно прислушкиваних разговора народног посланика Јахје Ферхатовића са неким особама, како би га компромитовала да је наводно имао састанке са сарадником Војнобезбедносне агенције.

Одговарајући на питања новинара, Зукорлић је рекао да није на њему да утврђује да ли су ти снимци аутентични, већ да је, у најбољем случају, реч о незаконитом прислушкивању.

"У разговору нема ништа сензационално, али је поента компромитација. И наслови портала и телевизија Љајића објавили су - ето доказа како Зукорлићеви сарадници сарађују са обавештајним службама. То је поента компромитације", рекао је Зукорлић и објаснио да се у "Санџаку свака сарадња са обавештајном службом сматра срамотом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво