Посланици о Јеремићу, Јанковићу, Ђинђићу, безбедности..

Посланици су и данас, као и сваког четвртка, на почетку рада постављали питања. Занимало их је колико је Србију коштала политичка каријера Вука Јеремића, да ли ће бити формиран анкетни одбор за утврђивање политичке позадине убиства Зорана Ђинђића, да ли ће бити распуштен локални парламент у Бајиној Башти, као и стање у Војсци Србије.

У делу седнице за постављање питања, Маријан Ристичевић из посланицке групе СНС питао је колико је коштала политичка каријера Вука Јеремића и да ли је тачно да је плата Јеремића била месечно 10.000 долара, а да је за његов стан издвајано 15.000 долара.

Ристичевић је питао Скупштину и Владу о “политичком дивљању” заштитника грађана Саше Јанковића који, каже, очигледно “јури политичку каријеру” и шта ће урадити по питању његових политичких изјава, те затражио контролу финансијског пословањa омбудсмана и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

“Повереник је постао политички завереник”, рекао је Ристичевић и упитао да ли је тачно да су Повереник и омбудсман добили 80.000 фунти за неки пројекат од амбасаде Велике Британије, наводећи да од “тог тренутка датира њихов неспоразум” са Владом Србије.

Немања Шаровић из СРС-а питао је премијера да ли ће подржати иницијативу коју је јутрос парламенту поднела та странка а којом тражи оснивање анкентног одбор аза утврђивање чињеница у вези са убиством и политичком позадином убиства Зорана Ђинђића.

"“Јасно је да постоји политичка позадина убиства Ђинђића. До сада није постојала политичка воља да се она истражи. Желимо да се коначно стави тачка на ову причу без обзира што о Ђинђићу и његовој политици не мислимо ништа добро"”, каже Шаровић.

Шеф посланичке групе СДС-а Марко Ђуришић затражио је од премијера Александра Вучића да пружи доказе за, како каже, оптужбе да су он, Александра Јерков, Вук Јеремић и Саша Јанковић против државе и народа и да су издајници.

Ђуришић је питао министре полиције и здравља, Небојшу Стефановића и Златибора Лончара, да ли му је безбедност угрожена због такве изјаве премијера, те да ли треба да буде забринут.

Посланик ДС-а Радослав Милојичић питао је да ли је један од предложених кандидата за судије Уставног суда члан СНС-а.

Наводећи да се локални парламент у Бајиној Башти није састао 127 дана, Милојичић је упитао министарку државне управе и локалне самоуправе Ану Брнабић да ли ће бити распуштена локална скупштина и да ли ће бити расписани избори у тој општини.

Поводом блокаде отварања преговора о поглављу 26, посланик СДА Санџака Енис Имамовић питао је премијера ко је одговаран за пропусте у припреми тог преговарачког поглавља и ко ће сносити последице.

Посланик Двери Зоран Радојичић питао је, између осталог, Министарство одбране да ли је стрелиште у Панчеву небезбедно, да ли је тачно да је једном бригадном генералу изграђена викендица у коју је уложено око 30.000 евра у Панчеву, те да ли је истина да је Војска Србије куплила 6.000 неисправних комплета униформе.

После питања, посланици су почели расправу о око 140 амандмана на измене закона из области пољопривреде.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво