СПС: Јанковић показао политичке намере

Социјалистичка партија Србије оценила је да је заштитник грађана Саша Јанковић отвореним писмом премијеру Александру Вучићу показао своје политичке намере и средства којима те циљеве жели да оствари.

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да та партија на Јанковићево писмо не гледа као на обраћање омбудсмана као независне државне институције већ као на обраћање "грађанина" који има политичке циљеве.

"Не оспоравамо Јанковићу право да као грађанин саопштава своје ставове, али је недопустиво да те ставове саопштава користећи позицију независне државне институције заштиника грађана", навео је Милићевић у писаној изјави.

Оценио је да је јасан циљ који Јанковић жели да постигне писмом и отвореним нападом на председника владе, али скреће пажњу да је крајње време да то не чини као Заштитник грађана.

"Чије то интересе Јанковић, на овај начин штити? О каквим се интересима ради грађанима Србије је, верујемо, потпуно јасно", сматра Милићевић.

Додао је да је данас потпуно јасно да је Србија на добром путу и да ова Влада уз огромно поверење и подршку грађана Србије настоји да потребне реформе спроведе у што краћем року, како би Србија постала модерна, развијена и уређена европска држава.

Јанковић би, каже Милићевић, морао да схвати да се призивањем некакве мрачне будућности не могу ни оспорити, ни умањити резулати које ова Влада свакодневно постиже.

"Не могу се оспоравањем туђег рада постићи јефтини политички поени, јер су то већ виђени неуспеšни рецепти", закључио је Милићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво