Милићевић: Србија неће дозволити да је неко понижава

Србија има свој европски пут, али то не значи да ћемо дозволити да нас неко понижава и условљава отварањем поглавља, изјавио је шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић.

Према речима Ђорђа Милићевића, одлука Хрватске да блокира отварање поглавље 26 оставља "горак укус" јер је реч о политичкој одлуци.

"Горак укус оставља то што је ово политичка одлука, одлука која није заснована на чињеницама и на европским правилима и што ово потврђује једну непринципијелност у одлучивању на нивоу ЕУ", каже Милићевић.

Милићевић је новинарима у Скупштини Србије рекао да Хрватска то не чини први пут, иако је јасно рекла да то неће чинити и да ће сва отворена питања решавати билатерално, те да за разлику од Хрватске, Србија има један конструктиван приступ, жели добросуседске односе и решавање свих отворених питања, ако постоје, кроз дијалог и разговор.

Како је навео, Србија се неће понашати на начин на који се понаша Хрватска, али верује да ћемо у данима пред нама наше односе ипак морати да поставимо на нешто другацијој основи.

"Верујем да ће Влада Србије донети одлуке које ће бити у најбољем интересу Србије и њених грађана. У томе влада има потпуну подршку посланичке групе СПС", рекао је Милићевић.

Србија, казао је он, свакако неће угрозити своје националне и државне интересе, те да је веома предано, озбиљно, одговорно и посвећено радила када је реч о поглављу 26 и да недвосмислено заслужује отварање и тог поглавља.

Значајно је и добро, како је оценио, то да ће бити отворена два нова поглавља, јер то јесте потврда реформског кусра владе и реформског пута Србије.

"Изражавамо жаљење што према најавама које смо чули постоји могућност да неће бити отворено поглавље 26 које се тиче културе и образовања”, додао је Милићевић.

Што се тиче замерке Бугарске када је реч о поглављу 26, Милићевић каже да је лако написати у уставу да немате националне мањине као што је то и урадила Бугарска, а онда да говорите о правима бугарске мањине у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи