ЛДП овластила Јовановића да води разговоре о изборима

Председништво Либерално-демократске партије одржало је састанак на којем је овластило председника странке Чедомира Јовановића да води разговоре о председничким и евентуалним парламентарним изборима са свима који су спремни да допринесу реафирмисању политике која би осигурала европску будућност Србије.

Заменик предсденика ЛДП-а Ненад Милић је рекао да је председништво ЛДП-а подржало став Јовановића да треба радити на формирању европске изборне платформе и консолидовању грађанског блока, и закључило да је њихова дужност да, ако изостане подршка таквој политици, активно учествују на свим изборима.

Милић је оценио и да је најава Вука Јеремића да ће се кандидовати на председничким изборима рушење идеје о заједничком кандидату европских грађанских снага.

"Због тога је, као и увек, дужност Чедомира Јовановића да брани оне вредности које су и у прошлости оспоравали сви кандидати политике која нам је уништила животе, од Милошевића, преко Коштунице, Николића и Јеремића, који у великој мери са њима дели политичке ставове и уверења", навео је Милић.

Милић сматра и да је Јеремићу добро познато да грађанска опозиција не може стати иза његове кандидатуре ни под којим условима, због његових ставова који су нас, како каже, у ближој прошлости конфронтирали са онима са којима Србија треба да гради најближе односе.

Србији је, истиче Милић, потребан председник који ће је приближити Западу, а не неко ко ће нас поново увести у сукобе са Европом и Америком, само због тога што то добро утиче на његов рејтинг.

"Најава Јеремићеве кандидатуре је превисока цена за овако напаћену земљу и нема потребе да је поново плаћамо, као што је то био случај толико пута до сада када су Јеремић и они који га подржавају због својих интереса жртвовали интересе Србије", навео је Милић.

Према његовим речима, "лутање и тумарање владајуће коалиције", која два месеца пре почетка кампање не саопштава ни име кандидата за председничке изборе, нити који ће све избори бити расписани, као и "брижно припремана канидатура Вука Јеремића", показују да се ту ради о много озбиљнијем избору за грађане Србије.

Јасно је, сматра Милић, да предстоје избори који ће одредити како Србија у будућности треба да изгледа и да ће се на њима донети важније одлуке него само то ко ће бити председник у наредних пет година и ко ће водити владу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво