Јованов: Шутановац неће истину, хоће да заустави истрагу

Потпредседник Главног одбора СНС-а Миленко Јованов изјавио је да Драгана Шутановца и ДС никада није занимала истина о погибији гардиста у Топчидеру већ их само занима ширење лажи и да сваки покушај државних органа да се сазна истина зауставе.

Јованов сматра да је данашња изјава лидера ДС-а Драгана Шутановца још једном потврдила да за њега, Демократску странку и целокупну, како је рекао, самопроглашену "елиту" није престала да важи идеја да за њих важе нека посебна права, која не важе за друге грађане Србије, саопштено је из СНС-а.

"Само водећи се том идејом, Шутановац је могао да смисли да је Вук Јеремић изнад закона државе Србије и да је "света крава" коју надлежни државни органе не смеју ни да позову ради давања изјаве", оценио је потпредседник Главног одбора СНС-а.

Према његовим речима, на овај начин, Шутановац истовремено показује да сматра да родитељи настрадалих гардиста, ваљда, спадају у другу категорију грађана и да немају права да сазнају истину о страдању својих синова.

"Са друге стране, овакав иступ Шутановца јасно показује да се око ове приче дешава нешто чудно и да ту нечега има, али и зашто до данас нема одговора на питање како су страдали гардисти. Очигледно је да ни њега, ни Демократску странку, никада није интересовала истрага, никада их није занимала истина, никада их није занимао ни Јаковљевићев, ни Милановићев живот. Њих само занима да спроводе политичку хајку и харангу, да шире своје лажи и измишљотине и да сваки покушај државних органа да се сазна истина упропасте и зауставе", поручио је Јованов.

Потпредседник Главног одбора СНС-а је истакао да за Српску напредну странку живот сваког грађанина Србије вреди једнако, а закони државе Србије важе једнако за сваког грађанина.

"Србија заслужује да сазна ко јој је убио два војника. Србија заслужује и да сазна и да ли је неко знао и сакривао истину о томе, и зашто, и у чију корист", указао је Јованов.

Шутановац је изјавио да је оно што се тренутно дешава око бившег шефа дипломатије Вука Јеремића "наставак политичког прогона који постоји у Србији већ четири године".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара