Стефановић: Јеремићу уручен позив, није привођен

Полиција није приводила бившег шефа дипломатије Вука Јеремића већ је његовом адвокату уручен позив, а по предмету у вези са околностима смрти двојице гардиста на Топчидеру, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је на конференцији за новинаре у парламенту рекао да очекује да се Јеремић сутра одазове позиву у својству грађанина.

Како је рекао, полиција је позив уручила по захтеву Вишег тужилаштва у Београду, а по предмету у вези са околностима смрти двојице гардиста на Топчидеру, и адвокату уручила позив за саслушање.

"Вук Јеремић лаже да је полиција дошла да га приведе", рекао је Стефановић и објаснио да су два припадника полиције најуредније дошла да уруче позив Јеремићу, али се он није налазио код куће, те је његова кућна помоћница контактирала адвоката који је дошао и коме је уручен позив."

Адвокат је, наводи Стефановић, рекао да Јеремић сутра пре подне може као грађанин да се јави у полицију у вези са позивом.

"Дакле, он се не налази у било каквом другом својству, осим као грађанин. Полицајци су уручили позив у складу са законом, адвокату, и очекујем да се Јеремић сутра појави да би дао изјаву у вези са захтевом Тужилаштва на околности у вези са смрћу двојице гардиста у Топчидеру", подвукао је министар.

Стефановић је поновио да нико није привођен, те да полиција није чак ни срела Вука Јеремића већ његовог адвоката.

"Не видим шта је ту проблем, закон се једнако односи на све", рекао је Стефановић и додао да је то рад полиције добар и да очекује да ће се "и сви остали тако понашати и дати сва обавештења".

"Без обзира на то што нисам члан Комисије, али представници МУП-а јесу, очекујем да ће сви дати допринос и рећи све што знају да бисмо могли да истражимо околности и да, због породица, дођемо до истине", рекао је Стефановић.

Упитан како коментарише то што је Јеремић у твиту употребио реч "интересантно" и закључак да је тиме вероватно алудирао на председничке изборе, пошто се спекулише да би могао бити кандидат, Стефановић је рекао да не види како неко то може да повеже са изборима који још нису ни расписани.

Полиција, истакао је министар, ради по захтеву Тужилаштва, а адвокати породица ни у једном тренутку нису престали да траже истину.

"Случај је актуелан од 2004. године и жао ми је што се раније није дошло до истине. Да ли није било снаге, могућности, овога или онога, дошли смо у ситуацију да породице чекају много година да добију било какву информацију и то су рекли на састанку са премијером", рекао је Стефановић.

Истакао је да је уверен да породице страдалих гардиста не интересују избори нити било шта друго осим одговора на питање шта се догодило са њиховом децом.

"А на крају крајева, дужност је сваког грађанина да пружи све информације које има и да одговори на питања тужилаштва", закључио је Стефановић.

Јеремић је на свом налогу на Твитеру данас написао: "Добродошлица у Србију, полиција долази у стан да ме приведе, интересантно".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара