Вучић и председник Швајцарске о унапређењу сарадње

Председник Владе Србије Александар Вучић борави у једнодневној посети Швајцарској, где је са председником Швајцарске Јоханом Шнајдером Аманом отворио симпозијум "World Мinds", заједницу лидера у науци, уметности и економији.

Овогодишњи симпозијум окупио је више од 1.000 еминентних стручњака, чланова заједнице "World minds", који су на овом скупу разменили идеје и мишљења у области науке, технологије, друштва и културе, како би унапредили своја знања и применили новостечена искуства.

У одвојеном сусрету уочи скупа, којем је присуствовала и министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, премијер Вучић и председник Шнајдер Аман разговарали су о сарадњи двеју земаља, нарочито у области реформе школства и увођења дуалног система образовања.

Премијер Вучић је обавестио швајцарског председника о економским реформама у Србији и напретку Србије на светској Дуинг бизнис листи, али и о плановима за увођење система дуалног образовања у српско школство.

Он је изразио задовољство степеном сарадње са швајцарском Комисијом за технологију и иновације, која је умногоме допринела развоју предузетничког духа у Швајцарској.

"Данашње друштво се развија у правцу академског образовања, што води већој незапослености и зато је важно увођење система дуалног образовања", истакао је Шнајдер Аман.

Тема разговора била је и економска сарадња двеју земаља.

Премијер Вучић је нагласио да су у последње две године швајцарске инвестиције скоро удвостручене и да износе близу милијарду евра.

"У Србији послује 200 швајцарских компанија, које запошљавају 9.000 људи, а Србија чини све како би побољшала пословну климу и привукла још више страних инвестиција", истакао је премијер Вучић.

Наредни сусрет премијера Вучића и председника Шнајдера Амана договорен је за јануар 2017. године, током економског форума у Давосу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво