Јовановић: Не бих зе извињавао због "Крашових" бајадера

Никада се не бих извињавао за "Крашове" бајадере које бих поклонио некоме, изјавио је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић наводећи да је сигуран да председницу Хрватске Колинду Грабар Китаровић не интересује што су чокалодаце које је делила из Србије, али да се забринула за свој рејтинг.

"То су вам показатељи стања у ком се налази регион", рекао је Јовановић новинарима на питање о извињењу хрватске председнице.

Лидер ЛДП-a каже да је сигуран да хрватску председницу апсолутно не интересује одакле је та чоколадица, али се забринула за свој рејтинг па је онда одлучила да се извини деци дубровачких ветерана због тога што су се у новогодишњим пакетима нашле чоколадице из Србије.

Јовановић сматра да, ако нам стижу сваког дана глупости из света, или из Хрватске, ми нисмо дужни да доказујемо да смо ми још глупљи.

"То што су они урадили је глупост. Та деца нису имала проблем са пореклом чоколаде, ваљда је једино важно да ли је чоколада ок или не", наводи Јовановић.

Каже да му лично не смета да попије боцу доброг хрватског или словеначког вина, те да не види да људи из Хрватске имају проблем да дођу у Београд да уживају у ономе што су особине нашег друштва.

"Ја се никад не бих извињавао за 'Крашове' бајадере које би поклонио некоме. Не смета ми ништа што има везе са хрватским производима", указао је Јовановић и додао да ЛДП и он желе да реафирмишу економски простор.

Каже да је, то што ради хрватска председница, као и то што су радили у Јасеновцу пре два дана са спомеником који су тамо подигли, те слабе реакције и одговор хрватског премијера, деликантно и ништа више осим тога, говори "колико смо заправо немоћни да искорачимо из те јаме у којој генерације живе на овим просторима".

Грађанској опозицији треба ефикасна платформа 

Чедомир Јовановић каже да, ако улазимо у изборе, треба поштено рећи да се у њих улази наспрам владајуће коалиције која има подршку око 70 одсто друштва.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Јовановић је рекао да ће ЛДП зато наставити да разговара са ДС-ом, ЛСВ-ом али и са СДС-ом, странком Бориса Тадића, упркос разликама.

"Упркос свим проблемима, наставићемо да разговарамо са европски оријентисаним странкама у земљи како би договорили заједничког кандидата на председничким изборима и како би се договорили око начина на који ћемо најефикасније наступити на парламентраним изборима"”, рекао је Јовановић.

Навео је да ће ЛДП учинити све како би се направила она врста договора која је потребна за другачији опозициони наступ у кампањи, те оценио да су грађанске снаге у земљи од 2012. у "слободном паду, без икакаве политике, показујући ту врсту слабости пре свега нападима на (Александра) Вучића и владајућу коалицију".

У тој борби мора бити садржаја, сматра Јовановић истичући да је грађанска опозиција дужна да чува европску перспективу Србије за коју каже да је угрожена идејом Вучића о расписивању и парламентраних и председничких избора на којима би се он евентуално кандидовао.

"Угрожена је због тога што нису консолидоване грађанске снаге које треба да чувају ту оријентацију земље", додао је Јовановић.

Парламентарни избори су, како је оценио, важни за земљу јер је угрожена европска будућност Србије, јер никада није била мања подршка европској идеји и никада нису биле јаче десне конзервативне снаге у друштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво