Јеремић најавио повратак у Београд

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) и некадашњи министар спољних послова Србије Вук Јеремић најавио је на свом "Твитер" налогу да се након четири године враћа у Београд.

"После четири интензивне године, довиђења Њујорку. Време је да се вратим кући", написао је Вук Јеремић на Твитеру.

Његов повратак у Београд коинцидира са предстојећим председничким изборима у Србији, где се помиње као кандидат опозиције, али и са довођењем његовог имена у везу са случајем страдања двојице гардиста 2004. у топчидерској касарни Караш.

Јеремић се, наиме, није огласио на упите медија након што је Олгица Батић, адвокаткиња породице страдалих гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића, изјавила да није јасно како је могуће то да је он био обавештен о тој трагедији пре тадашњег начелника Генералштаба Бранка Крге.

Олгица Батић је то рекла у уторак, непосредно уочи представљања новинарима најсавременије форензичке 3Д анализе догађаја у Карашу, из које произлази да је гардисте убила трећа особа.

Иначе, Јеремић је у то време служио цивилни војни рок у кабинету тадашњег председника Бориса Тадића, чији је био саветник.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво