Шешељ тражи да оптужени Срби у Хагу служе казне у Србији

Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је да на седници Савета безбедности Уједињених нација, Србија треба да затражи да сви осуђени Срби пред Хашким трибуналом казне издржавају у Србији.

На конференцији за новинаре у парламенту, Шешељ је позвао Владу Србије да хитно да такве инструкције нашем представнику који ће учествовати на данашњој седници Савета безбедности УН, на којој ће бити представљен полугодишњи извештај председника Хашког трибунала и тужилаштва.

Шешаљ каже да Хашки трибунал наставља да крши све правне принципе у суђењу Србима, наводећи да се у завршној речи тужилаштва у процесу против Ратка Младића "отворено вређа цео српски народ".

Он сматра да власт у Србији скрштених руку посматра све што се дешава Младићу на суђењу, те да је он за све време процеса потпуно незаштићен.

Шешељ каже да би Србија требало да затражи да сви Срби осуђени у Трибуналу требало да издржавају казне у Србији, наводећи да су услови по европским затворима неприхватљиви.

Изјавио је и да очекује да хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић укине забрану његовог уласка у Хрватску, коју је донео бивши потпредседник хрватске владе Томислав Карамарко и додао да ће Загреб посетити као председник Србије.

Поводом чоколадица из Србије, које су биле у пакетићима које је хрватска председница делила деци у Дубровнику, Шешељ је преšшао на своје уобичајено завитлавање на хрватске и остале теме и рекао да је лично хрватској председници послао "пун шлепер чоколадица из Србије", чији део је она, каже, однела у "српски Дубровник" и поделила "српској деци".

Устукнула је каже кад су је критиковали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи