Посланици о извештају РЕМ-а, хапшењу у Црној Гори, суђењу Младићу...

Либерално-демократска партија питала је у парламенту надлежене зашто нема извештаја РЕМ о раду емитера током предизборне кампање за парламентарне изборе у априлу 2014. и о проблему у водоснбдевању у Ужицу, док радикале интересује шта се дешава са групом ухапшених српских држављана у Црној Гори за које тврде да су лажно оптужени за тероризам.

У делу седнице парламента за постављање посланичких питања, Двери су тражиле одговоре на то шта је држава учинила да помогне припрему одбране Ратка Младића у Хашком трибуналу, и зашто се већ три месеца не заказује седница парламента на актуелну тему, с озбиром да је тај посланички клуб већ поднео 10 предлога за ту седницу.

Поводом недавног хапшења групе српских држављана у Црној Гори, шеф посланичике групе СРС Војислав Шешељ истакао је да, уместо да надлежни у Србији учествују у "раскринкавању мафијашке замисли" Мила Ђукановића, они му помажу.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић поставио је питање у вези са хапшењем Александра Синђелића у Србији - да ли је хеликоптером испоручен Црној Гори у договору два премијера, како би био стављен у "функцију монтиране афере у Црној Гори".

ДС је питала премијера Александра Вучића каква ће бити политика Владе у 2017. години када је реч о побољшању ученичког стандарда и подстицања најталентованих ђака у Србији.

Покрет Доста је било упитао је министра просвете Младена Шарчевића зашто касне новембраске плате запосленима на свим универзитетима у Србији. ДЈБ је тражио објашњење зашто је премијер "вређао посланике" на седници о буџету.

Покрет социјалиста пита да ли је планирано повећање броја инспектора рада с обзиром да се број инспекцијски надзора скоро дуплирао у претходне две године и побољшана ефикасност рада, те какви су очекивани ефекти уштеде од спроводења Закона о општем управном поступку, односно пројекта “добра управа”.

Наводећи да су планирани велики трошкови за празнично осветљење у Београду и Новом Саду, ЛСВ пита када ће струју добити салаши који се налазе на 40 метара од пута Кула-Сомбор.

Поводом напада пса на децу јуче у Шапцу у дворишту основне школе, СДПС саопштава да је то недопустиво и апелује на то да се предузму мере за појачану контролу због неодговорног понашања власника опасних паса и оштрије санкције према њима.

Миодраг Линта из посланичке групе СНС питао је када ће Министарство спољних послова упутити најоштрији протест Хрватској поводом "процеса рехабилитације усташтва у Хрватској" у коме, каже, учествује и председница Колинда Грабар Китаровић, као и оштар протест ЕУ од које треба, каже, тражити да коначно пошаље јасну поруку Хрватској да је такво понашање неприхватљиво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи