Вучић сутра са родитељима погинулих гардиста

Председник Владе Србије Александар Вучић примиће сутра породице настрадалих гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића. Премијер ће породице настрадалих гардиста примити у Влади Србије.

До овог сусрета долази дан након што је јуче новинарима у Београду представљена 3 Д форензичка анализа догађаја у касарни на Топчидеру 2004. године, када су страдала двојица гардиста, а према којој су они убијени.

Адвокат породица двојице убијених гардиста Оглица Батић изјавила је јуче да ће тражити нову реконструкцију тог догађаја, као и саслушање тадашњег саветника председника Србије Вука Јеремића, који је о убиству обавестио бившег начелника Генералштаба Бранка Кргу.

Батићева је је рекла да Крга тог дана није био у Србији.

"Мало је чудно да кабинет председника државе пре начелника Генералштаба сазнаје о том догађају", рекла је Батићева.

На инсистирање водитеља да каже какве везе са тим догађајем има Андрићев венац, она додаје.

"То је Вук Јеремић, он је јавио. И то је Крга рекао да му је симптоматично како се он о тако нечем обавештава преко саветника председника. И ја се питам. Предложили смо да Вук Јеремић буде саслушан, али тужилаштов то до сада није урадило". Јеремић је служио цивилни војни рок у Кабинету тадашњег председника Србије Бориса Тадића.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић су нађени мртви пре 12 година, после пуцњаве у кругу тајног војног објекта "Караш" у Београду.

Иначе, форензичка анализа у 3 Д технологији, која је Батићевој основ за захтев да се поново обави реконструкција догађаја, приказана је јуче на конеренцији за новинаре у Београду.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се