Ђорђевић са генералом Грацијаном о одбрамбеној сарадњи

Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Оружаних снага Италије генерал Клаудио Грацијано констатовали су да сарадња у области одбране две земље прати свеукупне стабилне и традиционално пријатељске билатералне односе.

Ђорђевић је на састанку са Грацијаном подсетио да круну сарадње две земље чини досадашње заједничко учешће у мултинационалним операцијама, посебно заједнички ангажман у УН мисији у Либану, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"Позитивна искуства, стечено поверење и чвршће везе са терена одлична су основа за разматрање могућности за још значајније заједничко ангажовање", нагласио је Ђорђевић.

Интензиван политички дијалог и чести сусрети на високом нивоу, као и самити влада Србије и Италије, према Ђорђевићевој оцени, показали су се значајни и допринели да Италија препознаје Србију као један од главних стубова безбедности и стабилности у региону Западног Балкана.

Министар одбране Србије захвалио је свом италијанском колеги на томе што у наредном периоду неће бити смањивања броја припадника Оружаних снага Италије у саставу КФОР -а.

На данашњем састанку, како је наведено у саопштењу достављеном медијима, било је речи и о безбедносној ситуацији у околностима терористичких претњи и изазова које носи мигрантска криза и наглашен је значај сарадње обавештајно-безбедносних служби.

Састанку су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи