СНС: Меркел похвалила рад владе и премијера Вучића

Немачка канцеларка Ангела Меркел, која је поново изабрана за председницу Хришћанско-демократске уније Немачке, похвалила је рад Владе Србије и премијера Александра Вучића, саопштено је из СНС-а.

Делегацију Српске напредне странке на 29. конгресу ЦДУ, који је одржан јуче у Есену, предводила је интернационална секретарка те странке Јадранка Јоксимовић.

Након, како се наводи, изванредног пријема наше делегације и посебног поздрава на радном делу конгреса, од домаћина, интернационална секретарка СНС-а Јадранка Јоксимовић сусрела се са председницом ЦДУ и канцеларком СР Немачке Ангелом Меркел.

Јоксимовић је том приликом немачку канцеларку кратко информисала о тренутном стању у процесу европских интеграција Србије и напорима које Влада Србије, предвођена СНС-ом, улаже у спровођењу реформи, пре свега у области економије.

Меркелова је, како се наводи у саопштењу, и сама изразила задовољство због присуства делегације СНС-а на конгресу ЦДУ, похваливши притом напредак и видљиве резултате Владе Србије и премијера Александра Вучића.

Такође, Јоксимовић је разговарала и са председником Европске народне партије Џозефом Долом, известиоцем Европског парламента за Србију, чланом председништва ЦДУ и потпредседником ЕПП, Дејвидом Мекалистером, председником Одбора за европске послове у немачком Бундестагу, Гинтером Крихбаумом, као и са посланицима Европског парламента. Разговарало се о унапређењу сарадње између СНС-а, ЦДУ и осталих странака из групације ЕПП, али и о актуелној политичкој ситуацији у Србији.

Члан Председништва ЦДУ и известилац ЕП за Србију Дејвид Мекалистер такође је изразио посебно задовољство присуством наше делегације, представивши је на радном делу конгреса свим делегатима.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво