Вучић: РТС је пристојна телевизија

Премијер Александар Вучић рекао је парламенту да је новац у буџету за Радио-телевизију Србије неопходан како запослени не би остали без плата.

Одговарајући на примедбе лидера СРС Војислава Шешеља, који је критиковао што се државни новац даје јавном сервису, који то у суштини није, премијер је навео да су у буџету предвиђене четири милијарде за ту намену, од чега 3,1 милијарда иде РТС-у а 0,8 милијарди РТВ Војводини.

Како је истакао, у влади је било двоумљена шта да се ради а да се ипак пронађе решење којим се, због незадовољства програмом, угрозио Јавни сервис.

"Размишљамо смо о породицама запослених. РТС се није реформисао у финансијском смислу. Морамо да бринемо о запосленима, јер они не би имали плате ако не издвојимо средства у буџету", објаснио је премијер, критикујући истовремено РТС, мада одбацивши оцену Шешеља да је РТС антисрпски и уз констатацију да је јавни сервис "неколико ствари на одговоран начин урадио".

Подсетивши да је, рецимо, вест о његовом званичом сусрету са Владимиром Путином емитована у 12. минуту Дневника, а да се истовремено инсистирало на "разјаривању народа" као у случају хеликоптер.

"Наравно да се љутимо, али то није разлог да им не определимо новац, јер и даље мислим да је то једна пристојна телевизија", закључио је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво