Подршка Грчке Србији по питању статуса Косова и Метохије

Србија и Грчка треба да буду стубови стабилности у региону и да својим примером покажу како изгледа успешна сарадња две земље на Балкану, поручено је са састанка помоћника министра спољних послова и алтернативног министра за питања ЕУ Републике Грчке Јоргоса Катругалоса са члановима одбора за европске интеграције и за спољне послове Народне скупштине.

"Грчка је подржавала Србију у најтежим моментима њене историје, на шта смо веома поносни, јер смо се заједно борили за правду. Грчка снажно подржава европске интеграције Србије, посебно отварање преговарачких поглавља, чему је у ЕУ дала свој допринос", рекао је Катругалос, а саопштено из Народне скупштине.

Он је поручио да Србија и Грчка могу Балкан учинити регионом сарадње и поновио подршку своје земље Србији по питању статуса Косова и Метохије и истакао да, као и Србија и Грчка излази из еконосмке кризе, и заинтересована је за даље унапређење економске сарадње са Србијом и повећање инвестиција.

Председник Одбора за спољне послове Жарко Обрадовић подсетио је да дипломатски односи Србије и Грчке трају 148 година и предложио да национални парламенти иницирају обележавање јубилеја дипломатских односа, како би се показала успешна сарадња две балканске земље, у чијим односима није било отворених питања.

Обрадовић је захвалио у име народних посланика народу Грчке на подршци по питању статуса Косова и Метохије, а на састанку је постигнута сагласност да је потребно ојачати институционалну сарадњу две земље и подржати идеју организовања трилатералних и мултилатералних састанака Србије, Грчке, Румуније и Бугарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво