Милићевић: Реформе, раст и развој кључне карактеристике буџета

Предлог буџета за 2017. годину заснован је на реалним и здравим основама, а не на политикантству, рекао је шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић.

Кључне карактеристике Предлога буџета су реформе, раст и развој, рекао је Милићевић новинарима у парламенту, наводећи да су његове специфичности то што је стабилизациони, развојни, социјални и штедљив.

Изразивши очекивање да ће расправа о предложеном буџету бити конструктивна, Милићевић је рекао да предложени буџет још једном потврђује да Србија има владу стабилности, напретка и просперитета.

"Постављени су високи циљеви, лествица је високо подигнута и то је јако важно због будућности Србије", каже Милићевић и наводи да је предложеним буџетом, за који наводи да ће бити усвојен у парламенту у року, предвиђен најнижи дефицит у историји државе.

Оценио је да је предложени буџет јасан показатељ опредељености и одлучности владе да уложи огроман рад, напор и труд да би се Србија развијала и да би грађани Србије живели боље, те да би животни стандард грађана био бољи.

"Знаци економског опоравка су видљиви по бројним параметрима. Србија данас јесте лидер у региону Западног Балкана", рекао је Милићевић.

Истиче да реформски пут владе нема алтернативе.

"Зато када данас чујемо критике на рачун реформског пута и тешких и непопуларних мера које је влада спроводила, било би добро да чујемо шта је то алтернатива, а да то није списак лепих жеља, да то није само оно што би грађани желели да чују", наводи Милићевић.

Одбацио је као неосноване наводе опозиције да ће предложени буџет да "протрчи" парламент, те да се влада плаши расправе.

"Напротив, влада показује спремност да о најважнијим законским предлозима, буџету за 2017, управо води отворен дијалог и расправу у парламенту са посланицима", каже Милићевић и додаје да ће највећи број чланова владе бити присутан данас на седници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво