Јовановић: Буџет добар, али га нећемо подржати

Буџет за наредну годину је бољи од свих из предходних година, изјавио је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, али и да га ЛДП неће подржати, јер је питање ко ће га спроводити "Вучић као председник владе или неко други".

Јовановић је новинарима у парламенту рекао да је предложени буџет, са једне стране, израз позитивних ефеката Вучићеве економске политике и, са друге, израз велике жртве која на крају даје резултат.

Како је додао, ту жртву су примили грађани који су живели са 10 одсто умањеним приходима и довели нас до тога да можемо да кажемо да су јавне финансије боље него што су биле прошле године, и претходних године, од 2008. године.

"А што се тиче подршке ЛДП-а на самом гласању, ње неће бити и о томе ћу говорити са председником владе, јер ме јако интересује ко треба да реализује тај буџет, која ће влада у наредној години стајати иза тих економских параметрара који произилазе из буџета, је л' то Вучић као премијер или неко други", рекао је Јовановић.

Он је запитао и да ли је ова економска политика део јасног концепта или је "позитиван врх у тумарању и клацкању од данас до сутра између Европе и Русије".

"То су важне теме за мене и о њима желим да разговарам, пре свега са председником владе, а што се тиче свега другог то је добар посао и тачка", рекао је Јовановић.

Додао је да онима који то "не могу да поднесу" није место у политици, те да не мисли да руши земљу јер је неко на власти направио резултат, јер нам је управо и потребно више добрих резултата.

Упитан да ли је он имао довољно времена да се припреми за расправу, Јовановић је рекао да лично јесте имао довољно времена.

"А што се тиче кашњења...Жао ми је, али не могу да се понашам другачије него да будем нормалан, без обзира ко је на власти, а изгледа да је данас најтеже бити то", рекао је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара