Љајић са Манчангом о сарадњи у области туризма

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић разговарао је са амбасадором Кине Лијем Манчангом, о унапређењу сарадње две земље у области туризма, саопштила је Влада Србије.

Амбасадор Ли Манчанг изразио је задовољство због чињенице да Србију посећује све више кинеских туриста, додајући да би отварањем директне авионске линије између Србије и Кине, две земље додатно повећале туристичку размену.

Љајић је рекао да је Србија имала изузетно успешан наступ на Међународном сајму туризма у Шангају, где је 90 туроператера из Кине показало интересовање за довођење туриста у Србију, којима је, поред осталих програма, представљена рута "Путевима Валтера".

Ова рута повезује више градова у Србији и Босни и Херцеговини, значајних за живот и рад прослављеног глумца Велимира Бате Живојиновића.

Ли Манчанг је током састанка упутио званични позив министру Љајићу да Србија буде држава партнер на међународном привредно-трговинском сајму "Пут свиле" у кинеској провинцији Шанси.

Ли Манчанг је додао да ће Кина у потпуности покрити трошкове учешћа Србије на поменутом сајму, на коме учествују излагачи из целог света, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи