Стефановић у Азербејџану о новим инвестицијама и мигрантској кризи

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Азербејџану са председником државе Илхамом Алијевим и министром унутрашњих послова Рамиљом Усубовим о продубљивању сарадње две државе на пољу инвестиција, али и о питању миграција и борбе против организованог криминала.

Председник Алијев је у разговору са министром Стефановићем истакао је да Азербејџан поштује територијалну целовитост и интегритет Републике Србије.

Стефановић је истакао посвећеност Србије поштовању територијалног интегритета и суверенитета обе земље и даљем наставку подршке у међународним институцијама.

"Србија је захвална на подршци коју Азербејџан пружа у одбрани Косова и Метохије као саставног дела наше земље", истакао је Стефановић.

Говорећи о сарадњи двеју земаља, Стефановић је истакао да конкретизација и операционализација сарадње може довести до побољшања у свим областима, посебно у домену пословне сарадње, као и на пољу безбедности, које је кључно за спровођење свих осталих активности.

Стефановић и Алијев разговарали су о могућностима доласка нових инвеститора из Азербејџана у Србију који би омогућили отварање нових радних места, а министар полиције захвалио се на досадашњим инвестицијама, као и на заједничким радовима на изградњи инфраструктуре у Србији.

Током састанка истакнута је посвећеност обе земље међусобној подршци на међународном пољу и жељи да се одржи стабилност двеју земаља.

"Премијер Србије Александра Вучић води политику која гарантује стабилност нашег региона, а Азербејџан чини све да у свом региону буде земља на коју се може ослонити", нагласио је Стефановић и додао да добри пословни односи гарантују снажно продубљивање сарадње двеју земаља на свим пољима у интересу бољег живота грађана.

Стефановић и Усубов разговарали су о успостављању конкретних веза полиција две земаље у области борбе против организованог и свих других видова криминала у циљу брже и ефикасније размене информација, као и о конкретним мерама које ће бити предузете у наредном периоду.

Говорећи о актуленој мигрантској кризи, министар Стефановић је истакао важност успостављања стабилнијег и бољег система контроле људи који улазе у Србију, како би се постигла потпуна безбедност наших грађана.

"Србија наставља да буде хумана и пристојна земља која се о мигрантима брине, али желимо и да размењује информације са другим земљама које би могле да нам помогну да спречимо потенцијално угрожавање безбедности наше државе, али и да наставимо са ефикасном борбом против организованог криминала, који може и не мора бити повезан са миграцијама", закључио је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи