У Глоговцу нема победника у првом кругу ванредних избора

У другом кругу избора за председника ошптине Глоговац бориће се Рамиз Ладровци и Иса Ђемајлај. Избори обележени бројним неправилностима.

На ванредним изборима за председника општине Глоговац није било победника у првом кругу, а у другом кругу гласања бориће се кандидат Демокатске партије Рамиз Ладровци и кандидат Иницијативе за Косово Иса Ђемајлај, саопштено је из Централне изборне комисије.

На основу 97,22 одсто пребројаних гласова, Ладровци је добио 45,54 одсто гласова, док је Ђемајлај освојио 26,56 одсто гласова.

Остали кандидати су добили испод 10 одсто гласова, изузев Џавита Дренорија, који је освојио 12,32 одсто гласова.

Ванредни избори за председника општине Глоговац обележени су бројним неправилностима, а полиција је била приморана да приведе пет особа осумњичених за злоупотребе током гласања.

Полиција је саопштила да је отворила три случаја због претњи, примања или давања мита у вези са гласањем и ремећењем јавног реда и мира.

Ванредни избори за градоначелника Глоговца расписани су после оставке коју је поднео бивши градонечелник Неџат Дермаку, због одлуке Апелационог суда који је потврдио казну од три године затвора за ратни злочин против цивилног становништва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара