Јовановић: Рат с Вучићем о економији и буџету унапред изгубљен

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић рекао је да су они који су у парламент дошли "да би водили рат са Александром Вучићем" по питању економије и буџета унапред осуђени на неуспех, јер, како је нагласио, добри резултати "остају у сенци бесмислица и глупости".

Јовановић оцењује да то свакако нису теме по којима се треба упуштати у дебату са премијером, али, истиче, свакако јесу неке друге, попут европских интеграција земље.

Кад је реч о економији и државној каси, Jовановић је истакао да је економска ситуација директна последица одлучности Вучића да земљу економски мења и истиче да од предложеног буџета за наредну годину корист неће имати само премијер, већ читаво друштво.

Према његовим речима, нико не може да спори отварање фабрика и долазак инвестиција, да је успех сваки нови запослени, раст извоза...

Јовановић је, у обраћању новинарима у парламенту, указао и да је добро што је кренуло смањење јавног дуга, али је упозорио да то мора да иде брже, те да је то последица неодговорне политике задуживања.

Оценио је и да је дефицит од 1,7 одсто добар, а да је предложени буџет обухватио заиста све трошкове земље. Што се тиче закаснелог доласка буџета у парламент, Јовновић сматра да треба мењати закон како би се то у будућности онемогућило.

Лидер ЛДП-а је стога рекао да су они који долазе у парламент да "ратују" са Вучићем унапред осуђени на неуспех, али да постоје друге теме око којих са њим треба да се води расправа.

"Постоје друге теме, по којима ми треба да се сукобимо са њим...Шта је, на пример, са европском оријентацијом земље, зашто клацкамо између Москве и Брисела, каква је преспектива друштва које је толико подељено као што смо подељени ми и ко ће те поделе да превазилази и решава", закључио је Јовановић.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се