Део опозиције негодује због недостатка времена за припрему расправе

Представници дела опозиционих странака и неки самостални посланици су, непосредно пред почетак седнице о Предлогу буџета за 2017. годину, исказали незадовољство због начина на који је заказана та седница истичући између осталог да опозицији није дато довољно времена да се припреми за расправу.

Председник покрета Доста је било Саша Радуловић рекао је да Влада Србије жели да "протрчи кроз расправу" да је Предлог стигао са месец дана закашњења. Како је расправа о буџету је "наврат нанос заказана преко медија, а затим и седнице одбора и додао да је с обзиром на време од када је Предлог стигао до сада остало посланицима по свега два минута по страници буџета за припрему.

Посланик ДС Горан Ћирић је рекао да је опозицији ускраћено време за квалитетну расправу и и да не може да има креативни утицај на расправу и на квалитет буџета.

Свој протест је изразио и Бошко Обрадовић из Двери који је рекао да Влада Србије очигледно жели нешто да сакрије чим је овако на брзину заказала седницу Скупштине и да режим хоће да угуши глас опозиције.

Према његовим речима овим се наставља понижавање посланаика и време је за варнредене парламентарне изборе и смену власти која је по њему неодговорна, неозбиљна и "послушник страних центара моћи".

Санда Рашковић Ивић, замерила је што нису обављене никакве консултације са посланичким групама и упутила исту замерку да је посланицима остављено недовољно времена да се припреме за седницу.

Самостална посланица Дијана Вукомановић упитала је чему у Србији синдром олако обећане брзине који, како каже, неће донети ништа добро и упитала зар се не може озбиљно разговарати о томе како ће се у наредној години трошити новац пореских обвезника.

Посланица ЛСВ Маринка Тепић рекла је да је Влада Србије показала да се плаши опозоције али и јавне, транспарентне расправе.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се