Ђурић: Мустафу НАТО "прошверцовао" на север КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да је косовског премијера Ису Мустафу НАТО "прошверцовао" мигрантском рутом на север КиМ, тамо где га српски народ неће и не жели, што је и показао блокадама које је направио.

Марко Ђурић је рекао новинарима да је Иса Мустафа мигрантском рутом прошверцован кроз шуму на север КиМ, на територију између општина Звечан и Лепосавић.

Према његовим речима, Мустафа је прошао кроз шуму и албанска села са циљем да изазове дестабилизацију, несигурност и евентуално испровоцира насилну реакцију српског становништва на том делу КиМ".

О намерама Мустафе, додао је Ђурић, приликом "блиц" и "шверц" посете северу КиМ, најбоље говори друштво у којем је дошао, у којем га је прошверцовао НАТО на север КиМ, а међу људима са којима је био јесте и "такозвани министар косовских снага безбедности Деволи".

То говори, како сматра Ђурић, о стварним намерама и господина Мустафе, коме та посета вероватно делимично служи за политичку пропаганду, делимично да би застрашио Србе на северу КиМ и испровоцирао неку реакцију.

"Међутим, ово ван сваке сумње представља и кршење обавеза међународног безбедносног присуства Кфора и НАТО-а на северу КиМ, који не смеју и немају право да дозволе присуство представника такозваних косовских снага безбедности на северу КиМ", навео је Ђурић.

Додао је да је разговарао са српским политичким представницима о том, како каже, неодговорном и несувислом акту Мустафе, и они су га, наводи, обавестили да ће до даљег прекинути сваку комуникацију и сарадњу са Кфором.

Ђурић на крају констатује да му је "Мустафа украо сву славу пошто сада и он очигледно по КиМ путује шумским путевима" као што, како је додао, и сам понекад мора да путује.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи