Потпредседник парламента на молитвеном доручку 2. фебруара

Владимир Маринковић, потпредседник Скупштине Србије учествоваће на молитвеном доручку 2. фебруара у Вашингтону где ће се сусрести са члановима Сената, Конгреса и Стејт Департмента, али и сарадницима председника САД Доналда Трампа.

Маринковић ће се сусрести са републиканским Сенаторима Џејмсом Инхофом и Џоном Мекејном, те с лидером демократа у Сенату Чаком Сумером, саопштено је из парламента.

Такође, разговараће и са копредседавајућима српског кокуса у Конгресу, Емануелом Кливером и Тедом Поом, као и са Конгресменом из Алабаме, Робертом Адерхолтом.

Из парламента наводе да ће главна тема разговора представницима администрације Конгреса и Сената бити продубљивање и развој економске сарадње и учвршћивање политичких веза са САД.

Додаје се да ће на маргинама Националног молитвеног доручка Конгресмени уприличити специјалан догађај за политичаре Западног Балкана.

Наводи се да ће се као велики пријатељ САД, Маринковић међу првима обратити званицама на том догађају, те да ће искористити посету САД да Србију прикаже као најбољу инвестициону дестинацију у Југоисточној Европи.

Истиче се да ће позвати сараднике новог Председника САД да током свог мандата посете Србију.

Маринковић је позив за учешће добио од Сенатора Џона Бузмана и Кристофера Кунса, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара