ЛДП: Договори у Бриселу за релаксацију односа на Косову

Либерално-демократска партија поздравила је договор о судству који је потписан у Бриселу између преговарачких тимова Београда и Приштине.

"Пуно поштовање и примена договореног једини је гарант успостављања поверења између две стране и тај пут постизања компромиса мора бити настављен. Оно што мора да прати потписивање оваквих докумената је релаксација односа између Срба и Албанаца на Косову, што је подједнака обавеза и Владе у Београду и оне у Приштини", рекао је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Према његовим речима, наводи се у саопштењу, позитивне ствари којима шаљемо сигнал у свет, да смо свесни одговорности коју носимо са собом у дијалогу са Албанцима, морају и у Србију унети преко потребни унутрашњи политички мир.

"Надамо се да овакве ствари неће за последицу имати кампању осталих државних функционера, који не пропуштају прилику да при потписивању сваког договора са Приштином отежају положај Србије неком неодговорном изјавом", рекао је Јовановић.

Он је навео да ЛДП од почетка дијалога у Бриселу подржава напоре обе стране да се путем договора решавају све спорне ситуације настале као последица рата на Косову и да мир и стабилност, коју носи са собом договор Београда и Приштине, нема алтернативу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво