СПС: Oпструкциjа скупштине као кампања за изборе

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Mилићевић каже да jе део опозициjе отишао корак даље у политичком маркетингу и "перформансу" говорећи о само њима видљивоj кризи парламентаризма у жељи да оспори и умањи резултате рада владе и скупштине.

Милићевић jе оценио да су, обраћањем озбиљним европским институциjама поводом наводне кризе парламентаризма у Србиjи, поjедини опозициони лидери вероватно желели да кажу да, све док jе политичка опциjа коjу они представљаjу на граници цензуса, у Србиjи постоjи парламентарна криза.

Tо jе, сматра Mилићевић, jош jедан у низу неуспелих покушаjа да се кроз политичке памфлете пошаље порука да постоjи некаква нестабилност у скупштини, да парламент не функционише, и да се на таj начин умањи подршка и поверење коjу има Влада Србиjе.

"Свака намера коjом се жели оспорити и умањити рад и резултати рада владе и скупштине, као и много пута до сада, увек ће наилазити на неуспех, jер су ти резултати jасни и видљиви код грађана Србиjе, али и у међународним оквирима, што jе jасно потврђено и ставом MMФ-а, али и Извештаjем Eвропске комисиjе о напретку Србиjе на европском путу", истакао jе Mилићевић у писаноj изjави.

Приметивши да jе председничка кампања за поjедине опозиционе партиjе увелико кренула, Mилићевић каже да ниjе добро да кључни сегмент те кампање буде опструкциjа рада у Народноj скупштини и нарушавање њеног угледа и достоjанства.

Mилићевић jе поручио да опструкциjа ниjе савезник демократиjе, не афирмише на прави начин скупштину, а ни оне коjи то чине.

Нажалост, наjвише губе грађани Србиjе и било би добро да то што пре схвате поjедини представници опозициjе, додао jе он.

Шеф посланичког клуба СПС каже да ће та партиjа у наредном периоду наставити да ради одговорно и посвећено у интересу грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво