Јованов: Шутановац блати државу и њене институције

Потпредседник Главног одбора СНС-а Миленко Јованов је рекао да лидер ДС-а Драган Шутановац, у писму европским званичнима блати и тужака сопствену државу и њене институције, али не помиње представнике опозиције који својим понашањем урушавају српски парламентаризам.

У писаној изјави достављеној медијима, Миленко Јованов наводи да је Шутановац тукао грађане на Ђерам пијаци, зато што га не подржавају и не мисле као он.

Данас је Шутановац упутио писмо странцима у коме, како наводи, лажним оптужбама блати и тужака сопствену државу и њене институције.

"Изгледа да Шутановац тражи подршку од странаца да, иако није посланик, лично оде у парламент, придружи се хорди пљувача и псовача из ДС-а, Доста је било, Чанкове странке, радикала и осталих, како би и лично некога опсовао, увредио, пљунуо или, по свом обичају, ударио", навео је Јованов.

Шутановац, указује, није написао да су управо опозициони посланици псовали мајку и мртвог оца посланицима СНС-а, да су пљували посланике владајуће коалиције, да су, поред свакодневних претњи које упућују посланицима, почели и да упадају у посланичке клупе посланика СНС-а

"Он прећуткује да је Горан Јешић псовао мајку председници Маји Гојковић и да су његови, заједно са другим опозиционим посланицима, председницу Народне скупштине називали свињом из брлога. Уместо овога, износи гомилу лажи, јер би се у супротном видела истина - да управо најновија опозициона коалиција, склепана од свега и свачега, урушава српски парламентаризам", навео је Јованов.

Најзад, поручује Јованов, нека Шутановац каже да ли је уз писмо, у којем износи лажи и тужака Србију странцима, послао и снимак са Ђерам пијаце.

Подсећа да се на том видео-снимку види како Шутановац физички напада пролазника само зато што јавно каже да га не подржава, како би и онима којима је писао дочарао о каквом се поштоваоцу демократије и слободног мишљена ради.

"Грађанима Србије је то одавно јасно", закључио је Јованов.

Шутановац је раније данас саопштио да је упутио писмо Европском парламенту, Савету Европе и Партији европских социјалиста у којем наводи да је у Србији у току криза парламентаризма и да СНС у скупштини спроводи насиље и ускраћује основна политичка права и слободе.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи