Стефановић: Испитати наводе о кријумчарењу оружја

Министар унутрашњих послова је сигуран да начелник новосадске полиције Синиша Радаковић нема везе са оружјем које кријумчари клан Рамуша Харадинаја, а које је, према писању "Блица", прошло кроз Србију.

Небојша Стефановић је рекао да треба истражити наводе о кријумчарењу оружја кроз Србију, додајући да је сигуран да начелник новосадске полиције Синиша Радаковић у томе не учествује.

Упитан о наводима Блица да је кроз Србију прошао нелегалан товар оружја које шверцује клан Рамуша Харадинаја, те да у томе учествује и врх новосадске полиције, Стефановић је рекао да је то видео само у новинама, али да треба спровести провере и истрагу.

"Ја сам то видео само из новина, оно у шта сам сигуран је да господин Радаковић, начелник новосадске полиције, не учествује у томе, нити је било ко донео било какав кредибилан доказ, што наравно не значи да не треба спровести сваку проверу и сваку истрагу било ког другог појединца који би могао да учествује у томе", каже Стефановић.

Министар је рекао да, ако било ко из тог дневног листа заиста има информације, треба да се обрати тужилаштву или Унутрашњој контроли полиције, која ће онда у сарадњи са тужилаштвом спровести детаљну истрагу и проверити све информације до којих се дође.

"Министар не води истрагу, тако да не могу да кажем ниједан детаљ у вези са тим, али бих волео да дођемо до краја, да се то не заврши на новинским насловима него да сазнамо да ли је тачно, ако је неко из полиције или било ког другог државног органа учестововао у тако нечему да за то буде кажњен, да одговара пред нашим судовима", каже Стефановић.

Додаје, међутим, да ако наводи нису тачни, треба утврдити о чему се ради и о томе обавестити јавност.

Како је истакао, МУП има веома оштру политику према кријумчарењу оружја, а у последњих неколико недеља су показани добри резултати акција полиције у којима је заплењена већа количине оружја баш на територији Војводине.

"Показали смо да немамо толеранцију према томе, да ће свако ко буде имао илегално оружје одговарати и да ћемо у сарадњи са тужилаштвом за починиоце тражити најтеже казне које закон предвиђа", навео је Стефановић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи