Обрадовић и амбасадор Грчке о интензивирању сарадње

Председник парламентарног Одбора за спољне послове Жарко Орадовић разговарао је са грчким амбасадором Елиасом Елиадесом и том приликом се захвалио на подршци коју та земља пружа Србији на путу ка ЕУ, а посебно на принципијелном ставу по питању непризнавања самопрокламоване независности Косова и Метохије, саопштено је из Скупштине Србије.

Обрадовић је пожелео добродошлицу амбасадору Грчке и навео да Србија високо вреднује пуних 148 година успешне сарадње са Грчком.

Упркос традиционално пријатељским односима, оценио је да треба радити на интензивирању сарадње на свим нивоима, а посебно на парламентарном.

Обрадовић је, поводом успешно завршене посете Атини, изразио наду да ће парламенти две земље узети активно учешће у обележавању и организацији 150 година од успостављања дипломатских односа.

Елиадес и Обрадовић разговарали су и о предстојећим посетама грчке делегације Србији.

У разговору је било речи о доласку заменика министра за спољне послове и алтернативног министра за европске послове који ће се реализовати 5. децембра, као и одржавању заједничког састанка Одбора за спољне послове и Одбора за европске интеграције са грчком делегацијом.

Такође, осврнули су се и на предстојећу званичну посету председника грчког парламента Републици Србији 18. децембра, која има за циљ значајно унапређење парламентарне сарадње две земље.

У наставку разговора Обрадовић се захвалио на подршци коју Грчка пружа Србији на путу ка ЕУ, а посебно на принципијелном ставу по питању непризнавања самопрокламоване независности Косова и Метохије.

Елиадес се сагласио са Обрадовићем да сарадњу Србије и Грчке треба подићи на виши ниво, с обзиром на историјске везе између два народа и изразио наду да ће се предстојећим посетама додатно унапредити дипломатски односи.

Додао је да ће грчку делегацију, предвођену замеником министра за спољне полове и алтернативног министра за ЕУ, чинити и грчки привредници, што ће представљати додатни импулс за унапређење привредне сарадње између Србије и Грчке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво