Николић предложио Влади да 25. новембар буде државни празник

Председник Србије Томислав Николић упутио је Влади Србије Предлог допуне Закона о државним и другим празницима у Србији како би 25. новембар, Дан присаједињења Војводине Краљевини Србије, постао државни празник, саопштено је из кабинета председника.

У предлогу пише да председник сматра да је 25. новембар 1918. када је у Новом Саду одржана Велика народна скупштина од идентитетске важности за Србију и да одлуке те скупштине "и данас живимо како сам ове године истакао у свом говору у Српском народном позоришту на прослави 98 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији када сам се јавно обавезао да ћу вам упутити предлог о измени/допуни закона".

Како каже председник Николић, тај догађај је од изузетног историјског значаја за целу Србију.

Додао је да верује да тај предлог артикулише жеље не само стручне јавности, већ свих грађана Србије и да ће допринети даљем јачању складног суживота различитих нација и култура у нашој северној покрајини.

"Биће то и снажна порука демократској јавности у свету и повод да се више сазна и учи о овом дану, који је ипак био занемарен у свеукупуном повесном слову наше земље нарочито изван Војводине", рекао је председник Николић.

Додао је да очекује од Владе да подржи тај предлог и да јубилеј - 100 година од присаједињења 2018. године дочекамо и славимо као државни празник у Србији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи