Вучић Николићу: Не исплаћујемо оно што немамо

Мој одговор и председнику Николићу и другима је да не можемо да исплатимо оно што немамо, а војсци смо, као и полицији, наменили пет одсто повећања плата, иако је ММФ био против било каквог повећања и једнима и другима, рекао је премијер Александар Вучић.

"Можемо да се пружамо само онолико колико смо дуги", рекао је Александар Вучић, одговарајући на молбу новинара да прокоментарише изјаву председника Србије Томислава Николића да се на војсци не штеди.

Вучић је истакао да пошšтује ставове председника Републике, и да Николић одговорно обавља посао, а да њему, премијеру, запада да говори непријатне ствари.

"Ја морам да говорим истину", истакао је председник Владе.

"Председник је везан за војску, желим ту изјаву да разумем као његову жељу да војска буде задовољна", навео је Вучић.

Плате могу да расту, објаснио је премијер, онолико колико будемо способни и марљиви у прављењу већег раста.

Вучић је подсетио, поводом питања везаног за захтеве Војског синдиката с јучерашњег протестног скупа у Београду, на то да ће припадницима Војске Србије плате бити повећане за пет одсто.

"ММФ није желео никакво повећање војсци и полицији", подсетио је премијер и додао да стално слуша неистине, на које му је тешко да непрестано договара, попут оне да Албанија издваја више од 106 милиона за војску и да многи за војску издвајају више од Србије.

Наш буџет за војску је 630 до 640 милиона евра, навео је премијер, што је више од Бугарске и Хрватске, а нешто мање од Мађарске.

Вучић је поручио да је захвалан свим представницима Војске Србије, изузев онима који штрајкују против сопствене државе.

"Наша војска се све озбиљније опрема, наоружава, постаје значајан фактор стабилности, а не претња било коме", рекао је Вучић.

"Неко скупи један одсто на протесту, па се направи као да тако мисле сви остали... Бивши председник каже да може више од актуелне владе, а може да опет уђемо у тотално банкротство", приметио је Вучић.

"Неки су победили на изборима у новинама, неки на плакатима, неки у амбасадама, а на нама је да радимо озбољне ствари", рекао је Вучић.

"Сада војсци враћамо оно што никада нисмо зарадили. Када дате новац који немамо, повећавате плате и пензије, лажете народ. Пре две и по године ми смо имали 57 одсто за пензије, сада 39 издвајамо за пензије. Молим вас, помозите нам да објаснимо људима... Пензионери који су најодговорнији део нашег друштва то разумеју", рекао је председник владе.

"Много улажемо у војску, пропорционално нашем БДП-у. Данас је само девет земаља НАТО-а испред нас по улагању у Војску", закључио је Вучић и позвао оне који се "спрдају са 5.000 динара једнократне помоћи" да му дају 100 милиона евра, па ће влада дати још по 5.000 динара.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво