Николић: Не могу се на војсци преламати мере штедње

Војска је стуб свих политика, не само безбедности већ и економске политике, и не могу се на њој преламати мере којима би се доказало да се може довољно уштедети, изјавио је председник Србије Томислав Николић.

"Ко не жели своју војску, тај ће зажалити што има туђу", рекао је Томислав Николић новинарима након уписивања у књигу жалости поводом смрти председника Кубе Фидела Кастра у амбасади те земље у Београду. 

Николић је рекао да ће данас разговарати са министром одбране Зораном Ђорђевићем да би видео "докле се стигло" у вези са протестом Војног синдиката. 

"Очигледно је да једни изјављују једно, други друго, и морамо да видимо у чему је проблем и да видимо да ли може да буде решен, а свакако да може и да треба да буде решен", рекао је председник Србије.

Према његовим речима, свако има право да протестује и "свако против кога протестује или за кога се мисли да може да помогне је дужан да се према томе одреди и определи".

Николић је рекао да је Војска стуб свих наших политика, не само безбедности већ је војска стуб и економске политике, и да се не могу на њој преламати мере којима "бисмо доказали да можемо довољно да уштедимо".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво