Међусобне оптужбе ДС-а и СНС-а око "Ледене шуме" у Новом Саду

Српска напредна странка одбацила је оптужбе Демократске странке да је пројекат отвореног клизалишта у парку у центру Новог Сада још једна афера локалне власти предвођене СНС-ом и позвала ДС да "слободно" поднесе пријаве надлежним органима.

"Позивамо демократе да поводом пројекта 'Ледена шума' слободно поднесу пријаве надлежним органима, јер је и нама у интересу да пред правосудним органима докажемо да је све рађено по закону", навео је СНС у саопштењу.

ДС је претходно данас у саопштењу оптужио градску власт у Новом Саду да је пројектом "Ледена шума" предала Дунавски парк у Новом Саду у руке приватној организацији коју води "супруга утицајног функционера једне владајуће странке" и најавио да ће поднети кривичне пријаве поводом тог пројекта.

Градска власт је најавила да ће у најлепшем парку у центру града током зиме бити реализован пројекат "Ледена шума", који предвиђа да се на пешачким стазама и зеленим површинама око језера у централном делу парка поставе клизалиште, ресторан, тезге за продају различите робе и други комерцијални садржаји.

СНС је у саопштењу навео да ће пројекат "Ледена шума" у Дунавском парку бити реализован од 15. децембра до 15. фебруара, као један од догађаја који ће изазвати велико интересовање грађана, у сусрет 2019. и 2021. години, када ће Нови Сад бити Европска престоница омладине, односно културе.

"Као што смо и обећали, Град Нови Сад ће издвојити много више средстава него раније за пројекте из области културе и оне посвећене младима. Међу пројектима које смо издвојили да подржимо је и 'Ледена шума', а грађани ће се за три недеље уверити и зашто. Концепција прославе божићних и новогодишњих празника у Српској Атини ће подсећати на оне у највећим европским метрополама", навео је СНС.

Та странка је оптужила ДС да је 16 година у континуитету "кршио све могуће законе и прописе" и оценио да самим тим немају "чак ни морално право да се оглашавају и било кога оптужују за кршење закона".

"Демократе овим и сличним саопштењима показују жал за 'временом уграђивања', када ниједан пројекат у Србији није могао да прође без њихових 15-20 процената", пише у саопштењу.

ДС је данас још саопштио да ће афере које производи СНС бити предмет тужилачке истраге, "чим Србија буде ослобођена диктатуре Александра Вучића и његових присталица".

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво