ЛДП: Разговараћу с Јанковићем, Јеремић калкулант

Председник ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да опозиција не сме од председничких избора да прави алиби за неуспех на парламентарним, па да гура људе у политички сукоб.

Јовановић такође поручује да ће разговарати са Сашом Јанковићем, а да је Вук Јеремић "калкулант".

"Врло радо ћу разговарати са Јанковићем ако одлучи да се кандидује и ако буде желео тај разговор. Најискреније, сваком ко покаже способност да води ту врсту политике, мислим да смо дужни да помогнемо, и ту нема никаквих дилема" рекао је Јовановић.

Како је, на Скупштини одбора ЛДП Крагујевца рекао, постоји неколико сценарија који су на столу.

"Прво, мислим да је Вук Јеремић велики калкулант, он је одувек то био. Није он никакав десничар, он је то постао онда када је то у Србији било корисно. Ниси могао да будеш Коштуничин министар спољних послова, а да водиш нашу политику. Па, још кад је видео да га због тога подржавају сви, што би то мењао" рекао је лидер ЛДП.

Према његовој оцени, Јеремић се неће кандидовати на изборима, осим уколико не буде видео неку корист за себе, коју не може да у овом тренутку наслути.

"Јер он (Јеремић) зна да ће се у том случају кадидовати Вучић и да ће у дуелу са Вучићем изгубити, али ће у том дуелу онда Вучић оставити владу, коју ће потом водити неки његов Мирко Цветковић, а то је најсигурнији начин да врло брзо имамо нове парламентарне изборе јер тада он неће имати никакав ауторитет", казао је Јовановић.

"Зашто се ови избори претварају у хаос. Ако наставимо на овај начин да се односимо према њима, а ту мислим на странке које тога нису свесне, нама ће се десити имплозија после избора. Људи ће изгубити сваку наду да је уопште могуће доћи до неке промене" рекао је Јовановић. Како је рекао, ЛДП не жели Томислава Николића на месту председника државе.

"Опозиција не сме од председничких избора правити алиби за неуспех на парламентарним, па гурати људе у политички сукоб из ког ћемо, прво, изаћи као губитници, а потом, оно што је много горе, изгубити прилику да земљу вратимо у нормалу, јер ће она отићи у још дубље поделе од оних које су карактеристичне за овај тренутак у којем се налазимо" рекао је Јовановић.

Он је поручио да ће у наредном периоду, учинити све да грађанска, демократска опозиција на председничке изборе изађе са једним заједничким кандидатом.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво