"Ако се поново кандидујем, било би природно као кандидат СНС-а"

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да још није одлучио да ли ће се поново кандидовати на председничким изборима и додао да би, уколико то учини, било природно да буде кандидат Српске напредне странке. Николић каже да је предлог дела опозиције у Книћу да почасни грађанин буде Александар Вучић, био само покушај да направе "неко мало зло у општини".

"Кад дође време за кампању, онда ћете знати и да ли се кандидујем и чији сам кандидат. Наравно да би природно било да, ако се кандидујем, будем кандидат СНС", рекао је Томислав Николић новинарима у Книћу.

Наводећи да му је премијер Александар Вучић дао подршку због тога како обавља функцију председника Републике, Николић је истакао да ће јавност, кад дође време за расписивање избора, видети ко ће имати чију подршку и ко ће бити чији кандидат.

Николић је навео и да је поносан на оно што је урадио обављајући функцију председника, те да зна да ће некакве замерке наћи само они који су у опозицији, а не они који мисле да није нешто добро урадио.

Додао је и да у опозицији примећује јасну поделу на "исток и запад", а да је он човек који је саставио источну и западну политику, створио само пријатељства за Србију и отворио многа врата и за српску привреду.

"Кад дође време за кампању, онда ћу мало да престанем да се бавим послом председника, уколико се кандидујем, а за сада то још нисам одлучио. Имам још доста председничког посла", навео је Николић.

Председник Николић, од данас и почасни грађанин Кнића, изјавио је да је предлог дела опозиције у тој општини, предвођене ЛДП-ом, да почасни грађанин буде Александар Вучић, био само покушај да направе "неко мало зло у општини" и да посвађају и раздвоје њега и Вучића.

"Ништа не може да политички раздвоји мене и Вучића, па ни такве ситне смицалице", рекао је Николић.

Николић је додао да опозиција увек треба да се буни, јер је то азбука политике, али да је питање, мада би било непристојно да га постави, зашто су те политичке странке у опозицији ако мисле да Вучић негде треба да буде заслужни грађанин.

"Нисам био њихов кандидат и није ми много жао", рекао је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво