ДС: Вучић жели да влада без контроле

Посланик Демократске странке Балша Божовић оценио је да је, како се изразио, огољеним насиљем у Скупштини Србије у којем ниједан опозициони посланик није могао да добије реч, премијер Александар Вучић јасно показао да "гаси парламент".

"Његове омиљене речи, да се нешто десило 'први пут у новијој историји Србије', напокон су се обистиниле - први пут је премијер послао јасну поруку да жели да влада сам, без контроле, без критике и без ограничења. То се зове диктатура", оценио је Божовић у писаној изјави.

Божовић је додао да је супротно пословнику и без образложења и сам удаљен са седнице Скупштине Србије, јер је тражио да председница скупштине Маја Гојковић и шеф посланичке групе владајуће Српске напредне странке Александар Мартиновић осуде нападе посланика Маријана Ристичевића на колегу због болесног детета.

"Између изградње пристојне Србије и одбране Ристичевића, Вучић је изабрао да стане у одбрану Ристичевића. Свог омиљеног посланика брани силом, казнама, забранама, ућуткивањем и кршењем скупштинских процедура. У Вучићевој Србији постоје људи који су изнад закона и изнад правила. Они могу да вређају болесну децу, подижу бесправне објекте и енормно се богате, а премијер сам, својом вољом, одлучује да ли ће се закони у њиховом случају примењивати или неће. Зато му смета парламент, зато му  смета Демократска странка", оценио је Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи