Вучић с Бин Заједом о сарадњи и "Београду на води“

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се у Уједињеним Арапским Емиратима са принцом престолонаследником Абу Дабија шеиком Мухамедом бин Заједом, са којим је разговарао о билатералној сарадњи, бројним заједничким пројектима, али и односима у свету и региону Западног Балкана.

Вучић и Бин Зајед су констатовали да две земље негују искрене пријатељске односе и žжеле даље унапређење сарадње у свим сферама друшšтвеног живота, посебно у области економије.

Премијер Вучић је захвалио шеику Мухамеду на финансијској подршци коју пружа Србији, као и на успешној реализацији пројеката у области пољопривреде, прехрамбене индустрије, енергетике и саобраћаја.

Српски премијер је посебно захвалио шеику Мухамеду на реализацији пројекта "Београд на води", који у значајној мери доприноси опоравку целокупне грађевинске индустрије Србије, запошљава наше раднике, а убудуће ће од туризма и услуга доносити велике приходе Србији.

Такође, премијер Вучић је потврдио своје присуство на великом сајму наоружања и војне опреме ИДЕКС, који се одржава у фебруару 2017. године у Абу Дабију, на којем ће Србија представити сва своја технолошка достигнућа на пољу војне индустрије.

Шеик Мухамед је истакао да веома поштује резултате које је Србија постигла у економији и нагласио да ће Србија у УАЕ имати одговорног и искреног партнера.

Прихватио је позив премијера Вучића да у наредном периоду посети Србију.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво