ЛДП тражи да парламент расправља о кризи

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић најавио је да ће та странка тражити хитну седницу парламента на којој би се расправљало о политичким и економским мерама које треба предузети да би Србија изашла из кризе.

"Тражимо седницу парламента на којој би био дефинисан јасан програм политичких мера за деблокаду процеса европских интеграција и јасан програм економских мера како би се направио договор о штедљивој држави", рекао је Јовановић на конференцији за новинаре.

Јовановић је додао да ће сутра од председнице Скупштине Србије Славице Ђукић Дејановић тражити консултације и да ће захтевати да се нова седница одржи одмах по завршетку текуће.

Говорећи о политичким мерама, Јовановић је навео да се мора убрзати процес разматрања и усвајање закона који се налазе на европској агенди и додао да је Влада проследила парламенту "свега петину закона од планираних за усвајање у 2008. години".

Јовановић је рекао да економске мере које предлаже ЛДП подразумевају "јасне договоре око потпуно другачијег карактера буџета за наредну годину".

"Пред нама је гласање о ребалансу буџета који је инфлаторан и који је присилио Народну банку на подизање каматне стопе на 17 одсто што је велика претња нашој економији", рекао је лидер ЛДП-а и додао да су економске прилике у земљи разочаравајуће и да оправдање за то не може бити светска економска криза.

"Предлажемо да се по хитном поступку у парламенту усвоји закон којим би се додатно опорезовали монополисти и сви они који стварају екстра профите", рекао је Јовановић.

Председник Либерално демократске партије је изјавио и да је пре потисивања уговора са руским партнером потребно усвојити закон који би омогућио Србији додатне изворе финансирања у ситуацији када су они стандардни лимитирани.

"Не треба наставити преговоре пре него што се усвоји тај закон", закључио је председник ЛДП-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво